top of page
Berquel wijnen

Berquel wijnen

 

Samen met Wijnhandel Schaapveld in Zutphen en Restaurant Raedthuys in Lochem is een nieuwe Achterhoekse wijn op de kaart gezet. Via een prijsvraag is een passende naam gekozen: Berquel. De naam refereert aan rivier de Berkel, die beide gemeenten verbindt, het brongebied (quel) van deze streekwijn.

De Berquel wijnen worden door Restaurant Raedthuys ingezet in prachtige wijn-spijs arrangementen en zijn te koop bij Wijnhandel Schaapveld.

 

Wit, Cabernet Blanc 2014

Seal of Approval AWC Vienna 2016

750 ml, 12% vol.

Berquel Cabernet Blanc is een wijn gemaakt van de Cabernet Blanc druif. Het is een elegante droge witte wijn met een eigenzinnig, fris en stuivend karakter, met een fruitige geur van appel en citrusvruchten en een kruidig aroma.Dit maakt de wijn heerlijk om puur als aperitief te drinken, maar combineert ook prachtig met subtiele frisse salades en visgerechten.

 

Rood, Pinotin 2013

Seal of Approval AWC Vienna 2016

750 ml. 13% vol.

Berquel Pinotin is een cuvée van de Pinotin en Regent druif. Deze volle rode wijn, met een houtrijping van 10 maanden op Amerikaans eiken, heeft een mooie kruidige neus, tonen van rijk fruitig sap, zoals kersen en bramen en veel lengte. De wijn combineert prachtig met rood vlees gerechten en is erg smaakvol bij diverse kaassoorten.

bottom of page