top of page

Historie

 

Wijngoed Gelders Laren bestaat uit 2 hectare wijngaard met ca. 6.000 stokken verdeeld over 5 druivenrassen:
 
  • Regent
  • Pinotin
  • Cabertin
  • Solaris
  • Cabernet Blanc

 

Deze druivenrassen zijn zeer geschikt voor de Nederlandse wijnbouw. Het oogstseizoen is gespreid, doordat de druivensoorten variëren in afrijpingsperiode (september-november). De Solaris wordt gevolgd door de Regent, Cabertin, Cabernet Blanc, Pinotin en tot slot - als het groeiseizoen het toelaat - het tweede deel van de Solaris, die na indroging en edele rotting geoogst wordt voor een edelzoete dessertwijn. 

 

Wij richten ons op de druiventeelt, met alle aandacht voor een optimale kwaliteit. Zo wordt de wintersnoei uitsluitend handmatig gedaan, trosdunning toegepast (productiebeperking) en selectief geplukt. Dit zorgt er o.a. voor dat in het latere vinificatieproces minder toevoegingen hoeven te worden gedaan om een mooie wijn te maken. De verwerking van de druiven en botteling van de wijn wordt verzorgd door Neerlands Wijnmakerij in Bentelo. Een van Europa's grootste en meest moderne wijnfabrieken, die voor verschillende wijnboeren wijnen maakt, ieder onder eigen label.

 

De oppervlakte is goed te beheren met z'n tweeën. Buiten speciale gelegenheden, zoals wijnproeverijen en -presentaties, is Wijngoed Gelders Laren niet opengesteld voor publiek. Voor rondleidingen en arrangementen bevelen wij u Neerlands Wijnmakerij en wijngaard Hof van Twente in Bentelo van harte aan.

Over ons

 
In 2004 verhuisden wij naar het Gelderse Laren in de Achterhoek. Na nieuwbouw en herinrichting van het terrein (ca. 8 ha) zijn wij in 2005/2006 gestart met de aanleg van een wijngaard. We zijn beiden graag buiten actief aan de slag. Een wijngaard vraagt het hele jaar door aandacht en wat is er mooier dan zo aan de basis te staan van een smaakvolle fles wijn!

Gert Jan Voortman & Diana van der Biezen

Gert Jan Voortman, Wijngoed Gelders Laren
Diana van der Biezen, Wijngoed Gelders Laren
Gert Jan Voortman en Diana van der Biezen, Wijngoed Gelders Laren
Gert Jan Voortman & Diana van der Biezen, Wijngoed Gelders Laren
Wijngoed Gelders Laren

Wijngoed Gelders Laren

bottom of page