top of page
Librije's winkel
Kus van Thérèse Cabernet Blanc
Kus van Thérèse Regent
Kus van Thérèse Cabernet Blanc-Solaris
Restaurant De Librije, Zwolle

Kus van Thérèse

 

Sinds 2009 produceren wij samen met Restaurant De Librije*** in Zwolle de exclusieve wijnlijn Kus van Thérèse. Tijdens diverse wijnproefsessies gedurende het vinificatieproces worden de samenstelling en smaak van de wijnen in onderling overleg nader verfijnd, waarbij de specifieke expertise van Thérèse Boer leidend is. Zij plaatst daarmee haar stempel op het eindproduct en bezegelt dat als het ware met haar "Kus". 

Kus van Thérèse Solaris Barrique, 2015

Seal of Approval AWC Vienna 2016

750 ml, 12,5 % vol.

De Solaris-druif blijkt bij uitstek geschikt voor rijping op eikenhouten vaten. Graag omschrijven wij deze wijn als stevig, tegelijk zacht en zelfs iets romig. In de smaak witte perzik, rijpe gele appel en een subtiele invloed van het hout dat iets notigs en kruidigs aan de wijn geeft. Heerlijk als aperitief. Daarnaast combineert hij erg mooi met gebakken of gegrilde vis of zelfs wit vlees met een romige saus.

Kus van Thérèse Cabernet Blanc, 2015

750 ml, 12,5% vol.

Een Nederlandse tafelwijn die is gemaakt van de Cabernet Blanc-druif. Een speciaal gekruist druivenras dat ook in koele en vochtige klimaten, zoals in ons land, goed rijpt en mooie resultaten geeft.

De 2015 is precies zo geworden zoals wij deze voor ogen hebben: een strakke, frisse, aromatische wijn met tonen van groene appel, asperges en vlierbloesem. Dat maakt hem heerlijk om als aperitief te drinken. Daarnaast combineert hij ook erg mooi met salades, vis en schaal- en schelpdieren.

 

Kus van Thérèse Cabernet Blanc–Solaris, 2014

750 ml, 12,5 % vol.

Een prachtige zuivere, zachte wijn van eigen bodem. 

De frisse Cabernet Blanc-druif geeft aroma’s en smaken van vlierbloesem, groene appel en asperges. De Solaris maakt de wijn wat ronder en soepeler. Heerlijk als aperitief, daarnaast combineert hij erg mooi met salades, vis en schaal- en schelpdieren.

 

Kus van Thérèse Regent Barrique, 2013

750 ml, 13,5% vol.

Ook in Nederland wordt mooie rode wijn gemaakt!

De wijn doet denken aan braam en zwarte bes door het gebruik van de Regent. De Pinotin geeft vooral klein rood fruit als aardbei en frambozen.

Na 14 maanden rijping op Amerikaans eikenhouten vaten toont de wijn zich kruidig in de geur met in de smaak dik, sappig fruit dat prettig lang proefbaar is. Varieer ook eens met de serveertemperatuur: rond 12 graden toont de wijn zich fris, tegen 16 graden komt de kruidigheid meer naar voren. Aan tafel combineert de Regent Barrique uitstekend met gevogelte.

.

bottom of page